2011. március 18., péntek

Hazám

Hazám

Az én hazám Magyarország , ahol itt élünk mi magyarok. Szép tájakkal teli az Alföldtől a Hortobágyig, a faluktól a kis tanyákig, a Dunától a Tiszáig mindennek van valami varázsa mely ide köt , ide vonz.
Az ember azt hiszi már látott mindent itthon amit hazának nevez, de rájöhet hogy tartogat még élményeket, meglepetést, s ha visszagondolunk itt küzdhettek szeretteink akárcsak katonáink kik előtt még mindig fejet hajtunk , kikből por s hamu maradt.
De dicsőítjük őket s nevükről eszünkbe jut mi mindet tettek .
Nem kell messzire mennünk, hogy láthassunk valami szépet, elég csak ellátogatni a Budai várba, a Hősök terére , akárcsak egy jó sétára a Margit –szigetre . Este látni a Gellért –hegy tetejéről kivilágítva a Lánchidat, a Duna vizét csillogni, a szél susogását hallani, a levegő friss illatát érezni . Ősszel a lehullott levelek az avarokban megbújó sündisznók .Télen a hótakaróba borított tájak a kertekben épített hóemberek a gyerekek szánkózásának zaja , Tavasszal a kirügyezett fák , virágok , a reggelente felkelő emberek napsütötte ablak fényére ébrednek ,a
csicsergő madarak zajára. Nyáron a napsütötte folyók tavak , a Balatonban és a Velencei –tóban fürdőző emberek.
Néha elég csak annyit mondani , hogy Haza, s tudjuk mire gondolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése